طراحی پورتال

در اینترنت میزبان خوبی برای مخاطبانتان باشید!

وبسایت شما ویترین کار شماست و باید به آن توجه ویژه نمایید. ما در ایران سئو بهترین ها را برای شما به ارمغان خواهیم آورد.

خدمات طراحی پورتال

طراحی زیبا و کارآمد

پورتال زیبا و کار آمدی داشته باشید و با پنل مدیرتی فارسی به راحتی با آن کار کنید

پورتال ریسپانسیو ( زیبا در گوشی همراه )

پورتال خوب و استانداری داشته باشید که در تلفن های همراه هم قابل استفاده باشد

پرسرعت و ایمن

پورتال پرسرعت داشته باشید که تمامی نکات امنیتی را دارا باشد

خدمات طراحی پورتال ایران سئو

هرآنچه برای داشتن یک پورتال عالی نیاز خواهید داشت

  • طراحی خاص و خیره کننده

پورتال خاص و منحصر به فرد برای رفع نیازهای خود داشته باشید.

  • طراحی اولیه قبل از پیاده سازی

قبل از طراحی و پیاده سازی پورتال، با دیدن طرح اولیه خیالتان را راحت کنید.

  • رعایت اصول سئو و امنیت سایت

رعایت اصول و نکات سئو و امینت پورتال خود را از تیم قوی ایران سئو بخواهید.

  • آموزش و پشتیبانی

پورتال خود را پس از سفارش و شخصی سازی به رایگان آموزش ببینید و از پشتیبانی ما لذت ببرید.

خدمات طراحی پورتال ایران سئو

سوالات متداول شما درباره طراحی پورتال

پورتال در زبان فارسی به معنی دروازه می باشد و در دنیای تکنولوژی پورتال به دروازه ورود کاربر برای رفع نیازهای مختلف همانند سرچ کردن، خرید محصولات و سفارش خدمات، پرداخت های بانکی، به روز رسانی اطلاعات و … گفته می شود.

پرتال های می توانند دارای ویژگی های مختلفی باشند که هرکدام از آنها انواع گوناگونی دارند:

  • پورتال شخصی
  • پورتال دولتی
  • پورتال فرهنگی
  • پورتال شرکتی
  • پورتال سهام
  • پورتال جستجوگر (search)
  • پورتال جستجوی املاک و مستقلات
  • پورتال مناقصه
  • پورتال عمومی
  • پورتال بیمه
  • پورتال سازمانی

به طور دقیق نمی توان زمان مشخصی را برای زمان یک پرورتال مشخص نمود، همچنین که پورتال ها دارای انواع متفاوت می باشند و هر کدام از آنها کارایی متفاوتی با هم دارند.

معمولا امنیت پورتال ها بیشتر از سایت های دیگر می باشد و این امنیت بسته به تیم برنامه نویسی و اینکه چقدر حرفه ای هستند می تواند مختلف باشد.

پورتال ها می توانند برای کارهای گوناگونی طراحی و تولید شده باشند و خیلی اوقات کارفرمایان پورتال های خاص با طراحی های خاص را مد نظر دارند.

پورتال ها معمولا برنامه نویسی می شوند و شرکت ها برای رفع نیازهای خود هرکدام پرتال های خاصی را سفارش می دهند که هرکدام کارهای بخصوصی را انجام می دهند از اینرو نمی توان یک هزینه ثابت برای طراحی پورتال در نظر گرفت.

بسته به نوع کارایی که آیا پورتال لازم است به بیرون از سازمان یا شرکت هم متصل باشد، و یا بسته به نوع برنامه نویسی می تواند پرتال ها وابسته به اینترنت یاشند یا نباشند.

تفاوتی بین پورتال و پرتال وجود ندارد و فقط افراد مختلف این کلمه را به صورت های گوناگونی می نویسند.

سفارش طراحی پورتال

در سال های اخیر، بسیاری از شرکت ‌های نرم ‌افزاری اقدام به توسعه و راه اندازی پورتال و ارائه آن به شرکت ‌ها و سازمان‌ های مختلف کرده اند. واژه پورتال (Portal) به معنی درگاه و مدخل است که در دنیای اینترنت به معنی درگاهی است که شما را وارد یک دنیای مجازی می‌کند که در آن به اطلاعات و امکانات زیادی دسترسی خواهید داشت. این امکانات می تواند شامل جستجو و خرید یک محصول گرفته تا دسترسی به حساب بانکی، افزایش یا کاهش اعتبار یک حساب یا به روز رسانی اطلاعات حساب کاربری باشد. می توان پورتال را از دیدگاه های مختلف تعریف کرد، چرا که امکانات زیادی در آن وجود دارد. اما به طور کلی آنچه پورتال ها می توانند برای یک سازمان فراهم کنند، به عنوان مبنایی برای تعریف پورتال قرار می گیرد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را به معرفی انواع پورتال و کاربرد آنها بپردازیم.

طراحی پورتال چیست؟

پورتال یا پرتال یا درگاه وب (Web Portal) به یک نوع وب سایت گفته می شود که اطلاعات جمع آوری شده از منابع مختلف را نمایش می دهد. معمولا شرکت ها و سازمان ها برای معرفی خدمات آنلاین خود از پورتال استفاده می کنند. با اینکه پورتال یک نوع وب سایت محسوب می شود اما ویژگی هایی فراتر از آن دارد. به عنوان مثال، سایت سازمان های دولتی، بانک ها، بیمه ها و برخی از شرکت های خصوصی تنها محلی برای ارائه اطلاعات و اخبار مربوط به آن مجموعه نیستند و امکانات بسیار زیادی در اختیار کاربران خود قرار می دهند. هر پورتال معمولا یک نقطه شروع یا صفحه اصلی مشخصی دارد که در ابتدا کاربران در زمان اتصال به وب، آن را مشاهده می کنند. در واقع، پورتال امکانات و نیازمندی های مورد نیاز کاربر را به صورت مجازی و بدون توجه به محل فیزیکی در اختیار او قرار می دهد. مورادی مانند جستجو، خرید نیازهای روزانه، مدیریت حساب های بانکی، تغییر اعتبار یک حساب اعتباری و یا به روزرسانی اطلاعات سخت افزاری از راه دور را می توان از طریق پورتال انجام داد.

 یک پورتال دارای ویژگی های زیر است

  • درگاه ورود یکتا و یکپارچه جهت دسترسی به منابع سازمان
  • تجمیع اطلاعات
  • ارائه اطلاعات هدفمند بر اساس تجربیات کاربر
  • در دسترس بودن اطلاعات
  • دسته بندی اطلاعات
  • امکان برقراری ارتباط و همکاری میان کاربران پورتال
  • دسترسی به نرم افزارها و سامانه های سازمان

با توجه به موارد گفته شده، برای پیاده سازی پورتال سازمان خود نباید به دنبال یک شرکت طراحی وب سایت باشید، بلکه باید از افرادی کمک بگیرید که پورتال های سازمانی یا به تعبیری دقیق تر راهکارهای سازمانی ارائه می دهند.

انواع طراحی پورتال

پورتال ها به عنوان یک پلتفرم تحت وب با اهداف مختلفی طراحی و راه اندازی می شوند. به عنوان مثال، اطلاعات و محتوای منابع مختلف در یک پورتال جمع آوری و به صورت یکپارچه نمایش داده می شود و به کاربران اجازه می دهد تا محتوای مورد نظر خود را به آسانی و سادگی پیدا کنند. برخی از پورتال ها نیز برای تسهیل و سازمان دهی دسترسی کاربران به تعداد زیادی سایت و نرم افزار طراحی شده اند و یا پورتال نقش سامانه ای را ایفاد می کند که به کاربران اجازه می دهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. برخی از مهم ترین انواع پورتال شامل موارد زیر است.

  • پرتال گردشگری
  • پرتال داخلی
  • پورتال مراکز آموزشی شامل مدارس و دانشگاه ها و غیره
  • پرتال آگهی
  • پرتال سازمانی
  • پورتال شرکتی
  • پورتال سازمان های دولتی مانند شهرداری، سازمان تامین اجتماعی و غیره
  • پرتال فروشگاهی
  • پورتال مراکز درمانی و پزشکی مانند بیمارستان ها، درمانگاه ها و غیره
  • پورتال خبری
  • پورتال مدیریت دانش
  • پورتال مشتریان

می توان انواع پرتال را با توجه به کاربرد و کاربران آن به صورت زیر دسته بندی کرد.

پورتال سازمانی

این نوع پورتال معمولا با هدف اطلاع رسانی و ارائه خدمات سازمان های دولتی طراحی می شوند و کاربران آنها معمولا کارمندان سازمان و عموم مردم می باشد.

پورتال شرکتی

به پورتالی گفته می شود که برای یک شرکت خاص طراحی شده است و کاربران آن معمولا شامل کارمندان و مشتریان شرکت می باشد.

پورتال تجاری

این نوع پورتال ها با هدف انجام تجارت الکترونیک طراحی و راه اندازی می شوند. بخش عمده ای از پورتال های تجاری از نوع از نوع تجارت به مصرف‌کننده یا B2C (Business to Consumer) و  تجارت به تجارت یا (B2B (Business-to-business می باشد.

پورتال علمی

از این نوع پورتال ها برای تبادل اطلاعات علمی در زمینه های مختلف استفاده می شود. کاربران پورتال های علمی معمولا جامعه دانشگاهی شامل اساتید و دانشجویان و پژوهشگران است.

پورتال تخصصی

این نوع پورتال برای کارهای خاصی طراحی می شوند. به عنوان مثال پورتال معرفی صنایع دستی یک استان جز این دسته قرار می گیرد.

پورتال شهری

هدف از طراحی این نوع پورتال ها معرفی یک شهر یا استان است و اطلاعات مختلف مربوط به آن شهر یا استان در آن قرار می گیرد که می تواند شامل اطلاعات هواشناسی، معرفی جذابیت های گردشگری، فعالیت های اقتصادی، مراکز دولتی، هتل ها، رستوران ها و غیره باشد.

بر اساس نوع خدماتی که در پورتال ارائه می شود، می توان آنها را به دسته های زیر دسته بندی کرد.

پورتال های اطلاعاتی

این دسته از پورتال ها صرفا در زمینه اطلاعات فعالیت می کنند، به عنوان مثال سرویس خبر و سرویس جستجو برخی از سرویس هایی هستند که وب پرتال های اطلاعاتی ارائه می دهند.

پورتال های خدماتی

در این گونه پورتال ها علاوه بر سرویس های اطلاعاتی، سرویس های مختلفی مانند پست الکترونیک نیز ارائه می شود.

البته توجه داشته باشید که یک پورتال می‌ تواند از ترکیب چند نوع پورتال متفاوت ایجاد شود. علاوه بر این، همان طور که یک سازمان یا شرکت می تواند کاربران متنوعی داشته باشد، گاهی لازم است که جهت تامین نیازهای مختلف آنها اقدام به راه اندازی پورتال های مختلفی نماید.

خدمات طراحی پورتال

در این سال ها، تغییرات زیادی در روش های ارائه خدمات به مشتریان ایجاد شده است و بسیاری از شرکت ها و سازمان ها از طریق پورتال خود به مشتریانشان خدمات پشتیبانی ارائه می دهند. از طرف دیگر بسیاری از مشتریان نیز ترجیح می دهند نیازهای خود را به صورت آنلاین و از طریق اینترنت تامین کنند تا اینکه تلفن به دست بگیرند و با مرکز مشتریان تماس بگیرند. به همین دلیل ارائه خدمات طراحی پورتال رونق زیادی پیدا کرده است. شاید شما نیز به عنوان مدیر یه شرکت یا سازمان که کالا یا خدماتی را به مردم عرضه می کنید، تمایل داشته باشید پورتال خود را پیاده سازی نمایید. اما باید توجه داشته باشید که هدف از راه اندازی یک پورتال تنها این موضوع نیست و اهداف دیگری نیز برای آن وجود دارد که در ادامه قصد داریم به بررسی برخی از آنها بپردازیم. برخی از مهم ترین مزایای داشتن پورتال شامل موارد زیر است.

  • با داشتن پورتال می توانید خدمات سلف سرویس به مشتریان خود ارائه دهید و هزینه های پشتیبانی را کاهش دهید
  • از پورتال می توانید به عنوان ابزاری جهت جمع آوری اطلاعات استفاده کنید
  • پورتال های مشتریان امکان مدیریت بهتر روابط با مشتری رو فراهم می کنند

قیمت طراحی پورتال

اگر برای طراحی پورتال خود به شرکت های طراحی یا فریلنسرها (افرادی که به صورت انفرادی به طراحی پورتال می پردازند) مراجعه کنید، با قیمت های بسیار متفاوتی مواجه خواهید شد. برای توضیح این موضوع باید بگوییم هزینه طراحی پورتال بسیار متفاوت است چون طراحی پورتال یک کار بسیار کیفی است. علاوه بر این، در طراحی سایت کیفیت پشتیبانی نیز اهمیت زیادی دارد و پشتیبانی خوب توسط افراد یا شرکت های با تجربه و سابقه به خوبی انجام می ‌شود.

برای اینکه با روش تعیین قیمت گذاری طراحی پورتال آشنا شوید، پروسه طراحی یک پورتال را به شما معرفی می کنیم. علاوه بر این،‌ قیمت طراحی پورتال بر اساس پارامترهای متعددی مشخص می‌ شود. در ادامه به بررسی عوامل مختلفی که در تخمین قیمت یک پورتال موثر است خواهیم پرداخت.

قبل از اینکه هزینه طراحی پورتال برآورد شود می بایست نیازمندی های کسب و کار تعیین شود و مشخص شود این پورتال با چه اهدافی قرار است راه اندازی شود و پاسخ گوی کدام یک از نیازهای کاربران باشد. در این صورت با توجه به امکانات و ویژگی هایی که باید پورتال داشته باشد، می توان گفت پورتال در چه دسته بندی قرار می گیرد و قیمت طراحی آن را مشخص کرد. توجه داشته باشید که هزینه طراحی پورتال برای دسته بندی‌ های مختلف متفاوت است.

در طراحی پورتال هایی که کلیه نیازمندی‌ ها از نقطه صفر باید توسعه داده شود، دارای هزینه بسیار بالایی برای ایجاد، توسعه و به روز رسانی می باشند.

فرآیند توسعه یک پورتال با راه اندازی آن به پایان نمی رسد و معمولا با گذشت زمان و افزایش مخاطبان، پورتال نیاز به امکانات پیشرفته‌ تر و زیرساخت های قدرتمندتر خواهد بود. بنابراین پورتال یک نرم افزار کاملا پویاست و به صورت شبانه روزی در حال توسعه است و در صورتی که امکان خاصی مد نظر شما باشد، پس از بررسی و تایید به آن اضافه خواهد شد. به همین دلیل همواره باید مبلغی برای توسعه آینده در نظر بگیرید.

پورتال یک نرم افزار تحت وب است که اجرای آن نباید حتی برای چند لحظه متوقف شود، مخصوصا پورتال هایی که خدمات تجاری یا ویژه ای ارائه می دهند چرا که در این صورت هزینه های زیادی برای شرکت یا سازمان خواهد داشت. بنابراین شما باید هزینه ای برای پشتیبانی پرداخت کنید. پشتیبانی پورتال می تواند شامل رفع ایراد و باگ های نرم افزاری، کد نویسی، مشکلات سخت افزاری، هاست و میزبانی وب باشد که باید توسط یک تیم پشتیبانی کاملا تخصصی و مجرب در این حوزه انجام شود.

شما می توانید از قالب های پیش ساخته برای پورتال خود استفاده کنید که هزینه کمتری دارد اما معمولا در پورتال ها از قالب های جدید و اختصاصی استفاده می شود که قیمت بالاتری دارد.

یکی از مهم ترین مواردی که در خصوص یک پورتال اهمیت دارد، محتوایی است که در آن قرار می گیرد. چرا که وجود مطالب جدید و به روز در پورتال می تواند کمک زیادی به جذب مخاطبان کند. حتی در الگوریتم های گوگل نیز توجه ویژه ای به این موضوع شده است و امتیاز بالایی برای محتوای پورتال در نظر گرفته شده است. بنابراین تولید محتوا بر اساس اصول سئو و کاربر پسند از اهمیت زیادی برخوردار است. انواع محتوا شامل محتوای متنی، محتوای گرافیکی، ویدئو، عکس، اینفوگرافیک و غیره است و یک شرکت موفق باید در همگی این موارد به خوبی عمل کند. به روز رسانی محتوای پورتال که شامل قرار دادن مطالب جدید، محصولات یا خدمات جدید، خبرها و غیره است که باید با رعایت اصول سئو انجام شود. این موضوع ستلزم صرف هزینه اضافی می باشد.

خرید طراحی پورتال

موارد بسیار زیادی وجود دارد که در هنگام طراحی یک پورتال باید به آن توجه شود که با توجه به هدف شما از راه اندازی پورتال و نوع آن متفاوت است. با این حال، به صورت کلی به شما پیشنهاد می کنیم در هنگام سفارش طراحی پورتال به موارد زیر توجه کنید.

معماری اطلاعات

روش های دسترسی به اطلاعات یک پورتال به گونه ای که برای کاربران ساده و قابل فهم باشد از اصلی ترین و مهم ترین مسائل تعیین ساختار محتوایی پورتال است. معماری اطلاعات، روش ساختار دهی و دسته بندی محتوا در سیستم اطلاعاتی پورتال است که به منظور افزایش کاربرد پذیری یا ابجاد سهولت کاربری (Usability) و آسان سازی کاوش پذیری (Findability) کاربران آن انجام می شود. به عبارت دیگر، معماری اطلاعات صحیح و مناسب به بازدید کنندگان کمک می کند تا درک ساده ای از محیط دیجیتالی که در آن قرار دارند، داشته باشند. در واقع، ساختار فضای اطلاعاتی می بایست به شکلی طراحی شود تا کاربرانی که از منابع مختلف وارد صفحات پورتال می شوند، اطمینان داشته باشند که در جای مناسب قرار گرفته اند و هر آنچه که به دنبالش هستند را آسان و سریع پیدا خواهند کرد تا بازدیدکنندگان حاضر در پورتال تجربه کاربری مطلوب و ایده آل داشته باشند.

یکپارچگی

ماژول ها، بانک های اطلاعاتی، وب سرویس ها و دیگر بخش های نرم افزاری پورتال می بایست به خوبی با هم یکپارچه شده باشند تا تعامل و تبادل اطلاعات بین آنها به خوبی انجام شود. این موضوع سبب حفظ یکپارچگی کل سیستم می شود.

امنیت

استفاده از به روز ترین فناوری ها و راهکارهای امنیتی و الگوریتم های رمزنگاری در طراحی پورتال می تواند خیال شما را از لحاظ امنیتی راحت کند. علاوه بر این، به کارگیری سیستم های مجوز دهی مقاومت پورتال در برابر حملات سایبری را افزایش می دهد.

سرعت

سرعت بارگذاری بخش های مختلف پورتال اهمیت زیادی در میزان رضایت کاربران دارد. سبک بودن صفحات پورتال، ویژگی کش هوشمند و بهینه بودن کدهای HTML و دیگر زبان های برنامه نویسی نقش مهمی در پاسخگویی سریع سرور به درخواست های کاربران دارد.

قابلیت شخصی سازی

بر اساس نوع کاربر ورودی به پورتال، می بایست امکان شخصی‌ سازی واسط کاربری برای او فراهم شده باشد تا با توجه به نیازمندی ها و علایق خود بتواند خدمات دریافت کند و موارد مد نظر خود را ویرایش و اصلاح نماید.

مدیریت دسترسی به پورتال

یکی از مهم ترین بخش های هر پورتال که باید به آن توجه داشته باشید، صفحه ورود آن است. این صفحه با توجه به نام کاربری و رمز عبور کاربران تعریف شده است و وظیفه آن، تشخیص هویت افراد و بر اساس آن میزان دسترسی های مجاز در پورتال می باشد.

بخش تعامل کاربران

پس از اینکه هویت فرد تایید شد به صفحه و پنل مربوط به خود منتقل می گردد. به طور معمول در این صفحه با توجه به نوع کارکرد سازمان و وظیفه و نقش کاربر، بخش ‌های مختلفی در نظر گرفته شده است. اما علاوه بر این، پورتال باید بخشی برای ارتباطات تعریف‌ شده و مجاز میان کاربران داشته باشد. بخشی که کاربران فعلی آنلاین را نمایش دهد و امکان ارتباط و تعامل بین کاربران را با توجه به نیازهای آنها فراهم کند.

مقیاس پذیری

به این معنی که با توجه به نیازهای آینده، امکان توسعه پورتال وجود داشته باشد. به ‌عنوان ‌مثال امکان تعریف زیر پورتال هایی با قالب پورتال فعلی برای شعب سازمان یا شرکت وجود داشته باشد.

علاوه بر موارد بالا، یک پورتال در ساده ترین حالت یک وب ‌سایت است که قابلیت ورود و ارائه خدمات گوناگون را به کاربران گوناگون را دارد. اما علاوه بر این، پورتال باید شامل بخش هایی مانند آخرین اخبار، اطلاعیه ‌ها، فهرست موضوعات، قیمت محصولات و خدمات و فهرست رویدادهای سازمان باشد و بتوان سایر مواردی که با توجه به عملکرد سازمان یا شرکت نیاز است را در آن تعریف کرد.

طراحی پورتال سازمانی

طراحی پورتال سازمانی با هدف بهبود و گسترش خدمات آنلاین سازمان ها با استفاده از جدیدترین فناوری های روز دنیا انجام می شود. کلیه فرآیندها، خدمات، مدیریت اطلاعات یک سازمان بر بستر آنلاین می بایست در قالب یک پورتال سازمانی پیاده سازی شود. امروزه سازمان ها کیفیت انجام فعالیت های خود را بهبود و تسریع بخشند، استفاده از پورتال سازمانی به این امر کمک زیادی می کند. سرعت مناسب، امنیت بالا و قابلیت های پیشرفته از مهم ترین ویژگی های پورتال های سازمانی هستند. یک پورتال سازمانی باید علاوه بر برخورداری از امکانات پیشرفته، در برابر حملات سایبری نیز به خوبی مقاومت کند. علاوه بر این، امکان یکپارچه سازی پورتال سازمانی با سیستم های مدیریت محتوا، مدیریت فرآیندهای سازمانی و گردش کار، ابزار فرم سازی، ابزار گزارش سازی، ارتباط با وب سرویس ها، فروشگاه الکترونیک و دیگر فناوری ها وجود داشته باشد. پورتال های سازمانی علاوه بر خدماتی که به کارکنان سازمان ارائه می دهند، زمینه همکاری متقابل و امکان بهره ‎ برداری از توان حرفه ای و امکانات شرکای تجاری را فراهم می کنند.

برخی از سازمان ها برای رفع مسائل مختلف سازمان خود در حوزه های مختلف بیش از یک پورتال راه اندازی می کنند. نقش تسهیل کننده پورتال در انجام امور اداری، بازرگانی، آموزشی و پژوهشی و کارایی چندگانه آن، آن را تبدیل به یک محل کار الکترونیکی برای کاربران آن نموده است.

امکانات پورتال سازمانی

مدیریت فرآیندهای سازمانی: سیستم مدیریت فرآیندهای سازمانی به شما امکان می دهد تا فرآیندهای درون سازمان خود را به کمک ابزارهایی مانند فرم ها و کارتابل های الکترونیکی طراحی، پیاده سازی، مدیریت و کنترل نمایید. با استفاده از این ابزار، امکان ایجاد گردش کار از طریق خدمات الکترونیکی جهت بررسی و تکمیل پرونده ها با امکان ثبت درخواست، ارسال، ارجاع، تایید یا رد درخواست و همچنین ارائه کد پیگیری و ارائه پاسخ به کاربر به صورت ایمیل و پیامک وجود دارد.

فرم ساز: امکان ایجاد انواع فرم های ورود اطلاعات، فهرست و جستجو با استفاده از این ابزار وجود دارد.

گزارش ساز: به کمک گزارش ساز می توان گزارش های مختلف یک سازمان را تحت وب و بر اساس پایگاه های داده متعدد و مدیریت فرآیندهای سازمان طراحی و تولید نمود.

یکپارچه سازی داده ها: یکپارچه سازی داده ها فرایندی است که سبب می شود تا کلیه نرم افزار های یک سازمان به گونه ای با یکدیگر ارتباط داشته باشند تا خودکارسازی فرایندها به راحتی انجام شود. همچنین، با استفاده از این ویژگی لازم نیست در صورت تغییر یک داده کلیه داده های مرتبط با آن در دیگر نرم افزارها را تغییر دهید که این امر باعث جلوگیری از عملیات های اضافی می شود.

فروشگاه مجازی: در صورت نیاز، به کمک بخش فروشگاه مجازی پورتال سازمانی، سازمان ها می توانتد کالا یا خدمات خود را تحت وب به فروش رسانند.

تالار گفتگو: راه اندازی بخش تالار گفتگو یا فروم (Forum)، بستر مناسبی برای تبادل نظر کاربران فراهم می کند و می تواند تاثیر قابل ملاحضه ای نیز در افزایش تعامل کارمندان و مشتریان یک شرکت یا سازمان داشته باشد. از کاربردهای تالار گفتگو می توان به طرح مشکلات در رابطه با محصولات و خدمات سازمان، شرکت در نظرسنجی ها و غیره اشاره کرد.

ایمیل سرور: به کمک نرم افزار ایمیل سرور می توانید مکاتبات کاغذی بین بخش های مختلف سازمان یا شرکت خود را حذف نمایید و پاسخگویی در مکاتبات را تسریع کنید. در این صورت هر یک از بخش های سازمان دارای یک فضای اختصاصی است که می تواند با استفاده از آن نامه های وارده و صادره مربوط به خود را دریافت و ارسال کند.

سیستم مدیریت محتوا: با استفاده از سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) یا به اختصار CMS پورتال سازمانی می توانید به امکانات مختلف اطلاع رسانی متنی و مالتی مدیا در چندین زبان دسترسی داشته باشید.

طراحی پورتال شرکتی

امروزه حجم قابل توجهی از خرید های صورت گرفته توسط مشتریان، با استفاده از اینترنت انجام می شود. بسیاری از افراد جهت تامین و برطرف نمودن نیازهای خود، ابتدا در اینترنت شروع به تحقیق در مورد آن می نمایند و پس از آشنایی با خدمات و محصولات ارائه شده توسط وب سایت های مختلف، اقدام به خرید و سفارش می کنند. بنابراین، با طراحی پورتال شرکتی می توانید مشتریان آنلاین بیشتری در حوزه کسب و کار خود جذب کنید و درآمد خود را افزایش دهید.

با استفاده از پورتال یک شرکت می تواند یک جریان دایمی و پیوسته برای مشتریان خود ایجاد کند که شامل کلیه مراحل تعامل با او از هنگام ورود به شرکت تا فروش خدمات یا محصول به او می شود و سبب افزایش گردش مالی می گردد. به این ترتیب، با افزایش مهارت و تجربه‌ های شرکت می تواند منجر به بهبود خدمات، محصولات  و بهینه ‌سازی زیرساخت های آن شود.

طراحی پورتال بانکی

امروزه بسیاری ا خدمات بانک ها به صورت الکترونیکی ارائه می شود، از این رو برخورداری از یک پورتال بانکی قدرتمند ضروری است تا بانک ها بتواند خدمات غیر حضوری و آنلاین خود را به بهترین شکل ممکن ارائه دهند.

طراحی پورتال بیمه

در سال های اخیر خدمات الکترونیکی شرکت های بیمه توسعه زیادی یافته است و خدمات فراوانی مانند استعلام بیمه، سامانه پرداخت حق بیمه، مشاهده و استعلام سوابق بیمه، لیست بیمه، پرداخت اینترنتی بیمه و غیره به صورت آنلاین ارائه می شود. این موضوع سبب شده است تا طراحی یک پورتال بی نقص و جامع برای شرکت های بیمه ای اهمیت زیادی داشته باشد.

طراحی پورتال دانشگاهی

امروزه دیگر دانشگاه ها تنها با راه اندازی یک وب سایت قدرتمند نمی توانند در حد مطلوبی به دانشجویان، اساتید و کارکنان خود خدمات دهند و به همین دلیل اقدام به پیاده سازی پورتال دانشگاهی کرده اند. در صورتی که یک دانشگاه فضای الکترونیکی خود را به یک پورتال قدرتمند گسترش دهد و بسیاری از فعالیت های خود را تا مراحل پایانی بر روی پورتال سازمانی اجرا کند، می تواند به خوبی رضایت کاربران خود را جلب کند. از طريق پورتال دانشگاهی، اطلاعات پژوهشی و تحقيقاتی در قالب يك ساختار منظم در اختيار دانشجويان، اساتید و دیگر محققان قرار می گیرد.

طراحی پورتال شهرداری

ترویج مفاهیمی مانند شهر الکترونیک، دولت الکترونیک و تعابیری مانند این، سبب گسترش راهکارها و فرآیند های اداری بر بستر اینترنت شده است. یکی از مهم ترین سازمان ها برای تحقق این امر، شهرداری ها هستند. پورتال ها سبب بروز تحول در فعالیت های شهرداری ها شده است. شهرداری ها با راه اندازی پورتال خود از مراجعه حضوری ارباب رجوع در بسیاری از موارد اجتناب کرده اند که این موضوع منجر به بهره وری بیشتر این نهاد دولتی و رضایت بیشتر مردم شده است.

طراحی پورتال‌ خبری

این دسته از پورتال ها با هدف خبر رسانی آسان به عموم مردم یا بخش خاصی از آنها راه اندازی می شوند. پورتال های خبری شکل جدیدی از رسانه در حوزه اخبار به شمار می روند که علاوه بر ارائه اخبار خدماتی مانند ارسال خبرنامه و پیام کوتاه نیز ارائه می دهند. از مزایای این رسانه نسبت به روش های سنتی می توان به حوزه انتشار وسیع تر، دسترسی آسان تر و هزینه بسیار ناچیز (در بسیاری از موارد به صورت رایگان) دسترسی به اخبار اشاره کرد.

طراحی پورتال درمانی و‌ پزشکی

در پورتال های درمانی و پزشکی خدمات مختلف درمانی و پزشکی ارائه می شود. به عنوان مثال، بانک جامعی از دانش پزشکی شامل اطلاعات داروها، معرفی بیماری ها و عوارض آنها، روش های درمانی و دیگر دانستنی های پزشکی در آنها ارائه شده است که به صورت آنلاین در اختیار کاربران قرار می گیرد. از دیگر خدمات آنها می توان به دریافت نوع درمان، خدمات بیمه، ارتباط با پزشکان، بانک ‌های اطلاعاتی تخصصی بیماری‌ ها و داروها، رزرو وقت ملاقات با پزشک و جراحی بیمارستان و غیره اشاره کرد.

در یک پورتال از چه فناوری هایی استفاده می شود؟

به دلیل پیچیدگی و اغلب اهمیتی که پورتال ها دارند، در طراحی و پیاده سازی آنها از جدیدترین فناوری های روز دنیا در حوزه طراحی سایت و اینترنت مانند وب سرویس ها، SOAP و API استفاده می شود. این فناوری ها راه های ارتباطی استاندارد بین تمامی پورتال های روز دنیا می باشد، صرف نظر از اینکه از چه سیستم عامل و سخت افزاری استفاده می کنند.

در راه اندازی یک پورتال به موارد امنیتی باید توجه شود؟

امنیت یکی از مهم ترین دغدغه های هر سازمان یا شرکتی است که قصد دارد خدمات خود را به صورت آنلاین و در فضای مجازی ارائه دهد، چرا که میزان حملات سایبری به قصد دستیابی به اطلاعات یا خرابکاری رو به افزایش است و در این صورت می تواند صدمات جبران ناپذیری به سازمان وارد شود. زیرساخت های نرم افزاری پورتال مانند سیستم عامل، وب سرویس و دیگر برنامه های مرتبط باید به درستی انتخاب شده باشند و در زمان مناسب به روز رسانی شوند و پچ های امنیتی خود را دریافت کنند. از سروری که پورتال را میزبانی می کند باید به خوبی محافظت شود و در پیکربندی آن مسائل امنیتی  به خوبی رعایت شده باشد. ادمین پورتال نیز باید نکات امنیتی مانند مانند لاگین دو مرحله ای و دیگر نکات امنیتی را رعایت کرده باشد. در این صورت تا حد زیادی امنیت پورتال تامین خواهد شد و می تواند در مقابل هکرها و دسترسی های غیر مجاز مقاومت کند.

سازمان بین‌المللی OWASP  (پروژه امنیت نرم‌افزاری تحت وب یا Open Web Application Security Project (OWASP)  )، یک انجمن آنلاین است که مقالات، روش ‌ها، اسناد، ابزارها و فناوری ‌های آزاد در زمینه امنیت وب را منتشر می کند. شما می توانید هنگام انتخاب پلتفرم توسعه و راه اندازی پورتال خود به توصیه های این سازمان توجه داشته باشید تا از بروز رخنه های امنیتی جلوگیری نمایید.

می توانید در پورتال خود یک کنترل دسترس ایمن دو سطحی پیاده سازی نمایید. سطح اول توسط شبکه‌ های خصوصی مجازی (VPN) اجرا می شود و توزیع دقیق نقش ‌ها و مجوزها در سطح دوم امنیت قرار دارد. به این معنی که کارمندان مطابق با مجوزی که دارند به اطلاعات و اپلیکیشن‌ های کسب و کار خود دسترسی دارند که این مجوز بر اساس عنوان شغلی و مسئولیت های فرد تعیین می شود. قابلیت (Single sign-on) یا به اختصارSSO  یکی از مهم ترین ویژگی های امنیتی یک پورتال محسوب می شود. این ویژگی سبب می شود که کاربر تنها با داشتن یک شناسه کاربری و رمز عبور به مجموعه ای از سرویس ها در یک یا چندین دامنه (Domain)  پورتال دسترسی داشته باشد.

یکی از رویدادهای متداولی که می تواند منجر در فعالیت پورتال شما اختلال ایجاد کند، خرابی سرور می باشد. این وضعیت وقتی بدتر می‌ شود که مسائل فنی غیرمنتظره اثر منفی بر کسب و کار شما بگذارد. البته جای نگرانی نیست و روش‌ های گوناگونی برای مقابله با آن وجود دارد، یکی از مرسوم ترین آنها روش بازتاب سرور (Server mirroring) است.

یک روش دیگر برای حفظ امنیت سیستم و جلوگیری از بروز اختلال در ارائه خدمات، فناوری مجازی‌ سازی سرور است. در این صورت چند سرور منطقی بر روی یک سخت ‌افزار فیزیکی شبیه سازی می شود. به شما پیشنهاد می کنیم یک سرور را به پشتیبان گیری (Backup) از داده های مهم اختصاص دهید تا در صورت بروز خطا در سیستم بتوانید به سرعت داده های خود را بازگردانی نمایید و تا رفع مشکل بتوانید سرورهای دیگر را جایگزین سرور اصلی کنید. علاوه بر این، اگر با مشکل کندی بارگذاری سرور مواجه شده اید، می ‌توانید قابلیت Auto-scaling را فعال کنید.

انواع معماری پرتال چیست؟

پورتال ها از نظر معماری به دو دسته عمودی (Vertical) و افقی (Horizontal) تقسیم می شوند. در پورتال های افقی اطلاعات متنوعی در خصوص موضوعات مختلف وجود دارد که مورد علاقه عموم است و به همین دلیل در دسته وب سایت های عمومی جای می گیرند و بر روی يک حوزه خاص تمركز ندارند. اين نوع پورتال ‌ها سعی دارند تا بيشترين بازدید كننده را داشته باشند و انواع سرويس ‌های مختلف و جذاب را برای كاربران خود ايجاد كنند. اما در پورتال های عمودی، اطلاعات ارائه شده با وجود گستردگی تنها در محدوده یک موضوع خاص است و به خاطر تمرکز بر یک مبحث خاص، نقش یک وب سایت تخصصی را ایفا می کنند. یاهو (Yahoo) یک نمونه‌ از پرتال ‌های افقی است که موضوعات گوناگونی را در خود جای داده است. از سوی دیگر امکان شخصی‌ سازی را که به عنوان یکی از ویژگی‌های کلیدی پرتال شناخته می شود، به خوبی می توان در پورتال یاهو مشاهده کرد. برای این منظور کافی است به آدرس سایت یاهو مراجعه کنید و با وارد کردن شناسه کاربری و کلمه عبور خود وارد آن شوید.

در يک پورتال عمودی اطلاعات مربوط به يک موضوع خاص و برای دسته خاصی از مردم قرار می گیرد و خدمات ارائه شده توسط آنها متناسب با موضوع پورتال و نوع محتوا می باشد. پورتال ‌های عمودی به صورت تخصصی داده های مربوط به يک حوزه خاص را دسته ‌بندی می کنند و امكان جستجو و دسترسی به آنها را براي كاربران فراهم می آورند. به عنوان مثال، پورتال هایی وجود دارد که اطلاعات آنها در خصوص خودرو می باشد و يا حتی پورتال هایی راه اندازی شده است که در مورد يک برند خاص خودرو هستند. پورتال های علمي و دانشگاهی هم از در دسته پورتال های عمودی جای می گیرند.

پورتال های صنعتی زیرمجموعه ای از پورتال های عمودی هستند که به شرکت ‌ها امکان می دهند تا به سادگی منابع داخلی و خارجی خود را مانند اطلاعات مربوط به بودجه، قيمت گذاری، فروش‌، درآمد و اطلاعات مشتريان و اخبار تجاری را به اشتراک بگذارند. پورتال‌ های منابع بنگاه ‌ها (ERP) و پورتال ‌های اطلاعات بنگاه ‌ها (EIP) جز این دسته جای می گیرند. اين گونه از پورتال های عمودی بنگاه های اقتصادی را قادر می سازند ال علاوه بر گسترش اطلاعات، به پوشش اخبار تجاری و بازار بپردازند.

پورتال چه تفاوتی با وب سایت دارد؟

با وجود اینکه یک پورتال و وب سایت از نظر ظاهری شباهت زیادی با هم دارند، اما با هم متفاوت هستند. این شباهت آن قدر زیاد است که در نگاه اول نمی توانید تفاوت محسوسی بین آنها مشاهده کنید. داده های موجود در پورتال ها از منابع گوناگونی جمع آوری شده است که معمولا دارای پراکندگی فراوانی هستند، اما داده هایی که در یک وب سایت قرار دارند، معمولا از منابع محدودتری تامین شده اند و دارای پراکندگی محدودی هستند. داده های یک وب سایت معمولا بر اساس یک موضوع مشخص انتخاب می شوند. در پورتال ها معمولا از ابزاری مانند دایرکتوری (Directory) جهت طبقه بندی اطلاعات استفاده می شود اما چنین چیزی در وب سایت ها وجود ندارد. به طور کلی ویژگی های زیر یک پورتال را از یک وب سایت متمایز می کند.

  • پورتال یک درگاه ورود منحصر به فرد است که با استفاده از آن می توانید به مرتبط با پورتال دسترسی داشته باشید
  • در پورتال بر اساس تجربیات کاربر اطلاعات به صورت هدفمند نمایش داده می شود
  • با توجه به اینکه اطلاعات زیادی در یک پورتال وجود دارد، معمولا آنها را دسته بندی می کنند
  • امکان برقراری ارتباط و همکاری میان تمامی کاربران و استفاده کنندگان در پورتال وجود دارد
  • از طریق پورتال می توانید به دیگر نرم افزارها و سامانه های شرکت یا سازمان دسترسی داشته باشید

پورتال چه تفاوتی با سیستم مدیریت محتوا دارد؟

پورتال ها گاهی اوقات با سیستم مدیریت محتوا اشتباه گرفته می ‌شوند، حتی برخی از پورتال ‌ها در واقع یک سیستم مدیریت محتوا هستند که ممکن است افرادی که خدمات پورتال دریافت می کنند، متوجه این تفاوت ‌ها و انواع مختلف پورتال نباشند. از سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) یا به اختصار CMS تنها برای مدیریت محتوای یک وب سایت استفاده می شود. یک سیستم مدیریت محتوا می تواند به تنهایی کار کند و یا بخشی از یک سیستم بزرگتر باشد. بنابراین، پورتال ها وب سایت های بزرگی هستند که می توانند در خود سیستم مدیریت محتوا داشته باشند و از امکانات مختلف آن مانند امکان تبادل اطلاعات با پورتال های دیگر و جمع آوری اطلاعات از منابع مختلف و همچنین امکان اتصال پورتال ها بهره ببرند.

نمایش بستن

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه کدُسئو اولین نفر مطالب رو یاد میگیری