لحن محتوا چیست و چگونه می تواند باعث جذب مشتری شود؟ بررسی انواع لحن در محتوا

لحن محتوا چیست و چگونه می تواند باعث جذب مشتری شود؟ بررسی انواع لحن در محتوا

در صحبت های روزمره و حضوری، انتقال پیام به کمک حرکات بدن مثل صورت و دست و حالت ایستادن صورت می گیرد تا جایی که کارشناسان امر به آن زبان بدن گویند و 70 درصد انتقال پیام را به آن اختصاص داده اند؛ اما حالا که تبلیغات و انتقال پیام به محتوا نویسی محدود شده است، لحن های مختلف به گونه ای حرفه ای باید نوشته شوند تا جای خالی زبان بدن را پر کنند. صد درصد در شبکه های اجتماعی، لحن محتوا نوشتاری مختلف را دیده اید. در ادامه با لحن تولید محتوا بیشتر آشنا می شویم.

لحن محتوا چیست؟

لحن محتوا چیست؟
لحن محتوا چیست؟

لحن محتوا نشان دهنده شخصیت برند شما است. لحن محتوا همان نحوه نوشتن بوده؛ که محتوا را به یک سبک خاص تبدیل کرده و بر محیط رسانه و فضای اینترنتی برای دادن اطلاعات حاکم می شود.

انواع لحن محتوا

انواع مختلفی از لحن محتوا برای ایجاد صدای شخصی وجود دارد:

۱. لحن رسمی

لحن محتوا با عنوان محتوای رسمی، در زمینه های آکادمیک و حرفه ای رایج است. این نوع لحن بر روی دقیق بودن و محترمانه بودن تمرکز دارد و از طرف دیگر یک لحن مستقیم و بدون تعارف است. به جای اختصار نویسی از کلمات کامل و جملات نیمه بلند استفاده می شود و بر حقایق و صحت دستوری تأکید دارد.

2. لحن غیررسمی

لحن محتوا از نوع غیر رسمی درست برعکس لحن رسمی بوده و در نوشتن به صورت محاوره ای و گویا است درست مانند اینکه در حال صحبت کردن با یک دوست هستیم. در این نوع لحن از عبارات محاوره ای و احساسات بیشتر استفاده می شود.

3. لحن خوشبینانه

انتقال حس امیدواری و چشم انداز مثبت برای آینده لحن محتوا خوشبینانه است. زمانی که چالش های امروزی را می پذیریم و برای آن راه حل های مقابله ای نشاط آور می دهیم، زبان نشاط و خوشبینانه را در پیش گرفته و این حس را به خوانندگان نیز انتقال می دهیم.

4. لحن نگران

لحن محتوا نگران به خواننده متن، نگرانی و ترس را انتقال می دهد. ترکیب دو لحن نگران و خوشبینانه برای تبلیغ برخی محصولات جواب می دهد. مثل اینکه «نگران لکه شدن مبل های خود با وجود بچه های کوچک در منزل هستید؟ هیچ می دانید لکه جوهر خودکار به راحتی از بین نمی روند؟ نگران نباشید ما یک لکه بر نانوی هوشمند به شما معرفی می کنیم، کافی است یک بار امتحان کنید.»

5. لحن دوستانه

لحن دوستانه
لحن دوستانه

لحن دوستانه تهدید کننده نیست و باعث اعتماد می شود. این لحن همچنین می‌تواند ترکیبی از لحن‌های رسمی یا غیر رسمی داشته باشد، بسته به آنچه می‌نویسید. به طور کلی، سبک دلی و مهربان است. علامت تعجب می تواند گرما و اشتیاق را منتقل کند.. البته این لحن نیز انواع مختلفی دارد؛ مانند خیلی دوستانه و تقریبا دوستانه و کمی دوستانه. این انواع مختلف را باید با توجه به نوع برند و نوع انتقال پیام تشخیص داد؛ مثلا یک انتقال پیام علمی را نمی توان خیلی دوستانه انجام داد.

6. لحن کنجکاو

لحن کنجکاو در نوشته شما به خواننده می گوید که جزئیات قانع کننده ای وجود دارد که شما هنوز می خواهید آنها را کشف کنید. از این لحن می توان خلاقانه استفاده کرد تا خواننده را در مورد یادگیری بیشتر، مجذوب نگه داشت.

7. لحن قاطعانه

لحن محتوا قاطعانه، اعتماد و اقتدار را تراوش می کند. همچنین می تواند پافشاری و سرراست باشد. این لحن می تواند به شما کمک کند تا مخاطبان خود را در مورد یک موضوع متقاعد کنید.

8. لحن دلگرم کننده

این نوع لحن، لحن تشویق کننده، حمایت کننده و درک کننده است. این به خوانندگان اطمینان خاطر می دهد که بر ترس های خود غلبه کرده و اقدام کنند.

9. لحن غافلگیر کننده

وقتی با لحنی شگفت‌انگیز می‌نویسید، متوجه می‌شوید که چگونه چیزی غیرمنتظره است. لحن می‌تواند انواع مختلفی از حیرت، مانند شادی یا شوک را برانگیزد.

۱0. لحن تعاونی

لحن تعاونی
لحن تعاونی

انتخاب کلمه «شما» که اغلب برانگیختن مثبت بودن و همکاری است و استفاده از ضمیر «ما» با هم کار می کنند تا مشارکت متقابل را به سمت یک هدف مشترک دعوت کنند.

تأثیرگذاری لحن محتوا در جذب مشتری

لحن محتوا به ندرت در هر برند و موقعیتی یکسان است. ترکیب لحن نوشتاری برای پیشبرد اهداف و معرفی خود به کاربران و مشتری یک امر مهم است. باید بازار هدف را شناسایی کرد و با توجه به نوع خدمت و محصول، لحن نوشتاری را مشخص کرد. سایت آخرین خبر، یکی از موفق ترین در ایجاد لحن ها است. ایجاد خبر با لحن های متفاوت، خواننده های مختلف را به سمت این اپلیشکین و سایت معروف می کشاند.

اگر قصدتان استفاده از لحن های مختلف حرفه ای است، کافی است سفارش تولید محتوا با لحن های مختلف را به تیم ایران سئو بسپارید و از مزایای بالای آن مانند جذب مشتری بهره ببرید.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
این مقاله را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه کدُسئو اولین نفر مطالب رو یاد میگیری